Článek

Léto ve fotografii našich čtenářů - podmínky

 

 

Technické požadavky na zaslané fotografie (ČTĚTE POZORNĚ!!):

  • Zasílejte pouze kvalitní (ostrost, barva, kompozice) fotografie ve formátu jpg, ve velikosti maximálně do 2 MB, v dostatečném rozlišení, o velikosti jedné strany minimálně 1000 obr.bodů.
  • Fotografie zbytečně neupravujte (nedoostřujte nad nezbytnou míru, neměňte barvy, atpod.). Běžné úpravy jsou povoleny.
  • Fotografie typu umělecké nebo supermakro nezasílejte. Nazasílejte fotografie s vodoznakem přes celou fotografii.
  • Zasílejte maximálně 2 fotografie. Zasílejte pouze fotografie, na nichž jsou zachyceny rostliny během léta.
  • U každé fotografie uveďte v e-mailu: jméno a příjmení autora, datum pořízení, místo pořízení, případný doprovodný text.
  • Fotografii zašlete na adresu: petr.kocian@kvetenacr.cz. V textu e-mailu uveďte celý text níže uvedeného „Prohlášení“.

 

Prohlášení autora díla

  1. Prohlašuji, že jsem výlučným a jediným tvůrcem (autorem) zaslané fotografie/zaslaných fotografií, která/é je/jsou zobrazena/y v příloze tohoto e-mailu (dále jen „dílo“). Prohlašuji, že dílo není zatíženo právními vadami.
  2. Poskytuji bezplatně vydavateli internetových stránek oprávnění k výkonu práva dílo užít k veřejnému sdělování díla (dále jen „licence“) na internetových stránkách. Licence je udělena jako nevýhradní a časově neomezená.
  3. Beru na vědomí, že můžu kdykoliv požádat bez udání důvodu vydavatele internetových stránek o stažení fotografie z internetových stránek a to zasláním takové žádosti na e-mailovou adresu petr.kocian@kvetenacr.cz. Beru na vědomí, že vydavatel odstraní zveřejněné fotografie nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne doručení mé žádosti. Dále beru na vědomí, že vydavatel může kdykoliv bez předchozího upozornění dílo z internetových stránek odstranit.
  4. Beru na vědomí, že v případě, že jsem uvedl(a) nepravdivé údaje v bodě 1 tohoto prohlášení, odpovídám za případnou škodu, která vznikne oprávněné osobě (autorovi) zveřejněním takové fotografie na internetových stránkách a rovněž odpovídám za případnou škodu, která vznikne vydavateli internetových stránek v souvislosti se zveřejněním takové fotografie.
  5. Beru na vědomí, že vydavatel použije dílo pouze pro účely veřejného sdělování díla na internetových stránkách umístěných na www.kvetenacr.cz. Beru na vědomí, že dílo bude upraveno vydavatelem na požadovanou velikost.
  6. Beru na vědomí, že záleží na úvaze vydavatele, zda užije dílo k veřejnému sdělování díla. Na zveřejnění díla na internetových stránkách není právní nárok. Vydavatel má právo odmítnout přijetí a užití zaslaného díla. Zejména díla nesplňující technické požadavky na zaslané fotografie nebudou zveřejněna a budou z úložiště dat vymazána. Beru na vědomí, že v případě, že neuvedu úplný text tohoto prohlášení v e-mailu, bude zveřejnění díla vydavatelem bez dalšího odmítnuto.
  7. Beru na vědomí, že v pravém dolním rohu díla bude uvedeno prohlášení o autorství tohoto znění: „© [jméno a příjmení autora]“, které do fotografie doplní vydavatel v případě, že prohlášení o autorství již nebude na fotografii uvedeno.
  8. Pro toto prohlášení se vykládají tyto pojmy takto:
    a) Dílem se rozumí fotografické dílo autora, které vydavateli poskytl k veřejnému sdělování tohoto díla.
    b) Internetem se rozumí celosvětová počítačová síť spojená pomocí standardizovaných komunikačních protokolů.
    c) Internetovými stránkami se rozumí webové stránky, které provozuje vydavatel umístěné na www.kvetenacr.cz, které v obrazové nehmotné formě zobrazují dílo na Internetu.
    d) Veřejným sdělováním díla se rozumí takový způsob sdělování díla prostřednictvím internetových stránek, kdy kdokoli může mít k dílu přístup na místě a v čase podle své vlastní volby počítačovou sítí Internet.
    e) Vydavatelem internetových stránek je Mgr. Petr Kocián, Nový Jičín.

Všechna práva vyhrazena. | 2003-2024 © Petr Kocián | Právní doložka